Cum ajută datele managementul unei ferme?

1.     Deciziile se iau pe baza informațiilor disponibile în acel moment

Luarea deciziilor este una dintre cele mai importante atribuții ale managerilor și fac asta tot timpul.

Corectitudinea deciziilor depinde în mare măsură de informațiile disponibile în momentul deciziei, astfel pentru a lua decizii bune, este important să ai informațiile corecte.

2.     Corectitudinea datelor

Corectitudinea informațiilor le putem asigura prin colectarea lor din cât mai multe surse posibile și stocarea lor într-o bază de date structurat care permite căutare, analiză simplă și în timp real.

3.     Colectare simplă

Sistemele de stocare trebuie sa fie simple și ușor de folosit cu o interfață simplu de înțeles. Totodată este important ca sistemele să asigure lucru în paralel, în cloud, astfel fiecare utilizator să introducă datele pe care le are la dispoziție cât mai aproape de locul și momentul în care se întâmplă evenimentul.

4.     Pot aduce rapid rezultate?

Unele da, altele nu.

Colectarea datelor de consum, corelat cu suprafețele lucrate aduce rapid o viziune clară asupra consumului și eficienței.

La fel de rapid aduce beneficii colectarea datelor din cântar și gestionarea automată de stocuri.

Informații despre performanța hibrizilor, eficiența și impactul inputurilor necesită timp și pentru cele mai bune decizii necesită și un set de date colectate în diferite condiții meteo.

5.     Siguranța datelor

Cum ne putem baza deciziile pe niște date furnizate de sisteme informatice? Siguranța datelor este dată de cele mai multe ori de sursa lor și de verificarea/testarea lor.

Cele mai sigure date sunt cele produse și colectate direct din alte sisteme informatice, colectate direct din tractor, utilaje, stații meteo.